Как да направим всяко жилаво месо крехко?

Как да направим всяко жилаво месо крехко?

Тайната се крие не само в начина на приготвяне

Как да приготвим жилаво месо, за да е крехко при пържене?

Тайната се крие не само в начина на приготвяне, но и в избора на марината и подправки.

Ето кои са тайните подправки, които правят всяко жилаво месо сочно, крехко и му придават несравними вкус и аромат:

Горчица: Леко пикантна, ароматна и придаваща на месните ястия приятни нотки, идеална за балансиране на вкуса на месните ястия и превъзходна за тяхна компания, горчицата е и подправка, която омекотява месото и го прави по-крехко.

Соев сос: Подобно на горчицата той придава ароматни нотки и неподражаем вкус на месото, което се мариновали с него, но малко домакини знаят, че соевият сос всъщност се справя чудесно и с всяко жилаво месо, правейки го по-крехко.

Нишесте: Нишестето е подходящо не само за десерт, ако накиснете твърдо и жилаво месо в нишесте, ще зарадвате небцето си с крехка сърцевина и хрупкава коричка след пържене – идеалната комбинация.

Лимонов сок: Сокът на един лимон не само ще придаде приятно кисел вкус на месото и свеж цитрусов аромат, но и ще го омекоти. Киселите сокове постигат с лекота този търсен резултат.

Лук: Приготвяте ли пържоли без лук? Фактът, че лукът е част от подправките за пържолите не е случаен. Той не само придава вкус и аромат, но и омекотява жилаво месо. Намажете щедро месото, което ще пържите, със ситно нарязан лук и и го оставете да престои няколко часа, резултатът ще ви изненада приятно.

Алкохол: Алкохолът не е точно подправка, а по-скоро чудесна компания за вече изпърженото месо, но може да е полезен и преди да метнете мръвката в тигана особено ако месото е жилаво и това ви притеснява, тъй като искате да поднесете крехко, меко и сочно пържено. Задушете в бира, накиснете месото в сухо вино – бяло или червено, или налейте една малка ракия не само в чашите на масата, но и при вече изпърженото или сготвено месо и се насладете на резултата. Не се притеснявайте за децата, ако накисвате или задушавате в алкохол, той се изпарява при пържене и ястието е безопасно.

Оцет: За крехко телешко специалистите препоръчват да се накисне за 2 часа във вода с оцет - чаена чаша оцет в литър вода, преди да се приготви.

Други тайни, които споделят готвачите:

Маринатата: Маринатата като цяло е ключ към решаване на загадката как жилавото месо да стане крехко при пържене. С правилната марината се постига именно това.

Начин на приготвяне: Нека е на слаб огън, ако е на фурна, гответе на около 180, максимум 200 градуса, тъй като по-високата температура създава риск месото да стане жилаво.

Пържене: Не оставяйте месото в тигана самотно, то се нуждае от вашата компания, за да го обръщате непрекъснато, така че да може да се приготвя равномерно и да се насладите на сочно, крехко и ароматно месно вълшебство, което е удоволствие за сетивата и се топи върху небцето.

Следвайки тези съвети, ще можете да приготвите всяко жилаво месо, така че да е крехко, сочно и вкусно.